21. 4. 2019Tři recepty na vajíčkovou pomazánku Velikonoce jsou především dobou pestrobarevných vajíček. Vaří a barví se ve velkém. Co však dělat s tolika vajíčky, jakmile Velikonoce skončí? Nabízí se jejich zapracování do vajíčkových...
18. 4. 2019Recept na velikonoční nádivku Velikonoce si nedokážeme představit nejen bez typické výzdoby, ale i bez tradičních pokrmů. K těm zaručeně patří velikonoční nádivka. Jak ji připravit?
20. 11. 2018Pečení vánočního cukroví Dnes se vydáme na procházku do minulosti a zjistíme, proč a jaké vánoční cukroví se vlastně peklo. A protože se pomalu blíží advent, poradíme vám, na jakou dobu si naplánovat pečení jednotlivých...
16. 11. 2018Jablečná buchta s ovesnými vločkami Pokud už nevíte, jak zpracovat přebytky z letošní úrody jablek, je pro vás recept na jablečnou buchtu s ovesnými vločkami tím pravým ořechovým. Přestože je její příprava velmi snadná,...
14. 11. 2018Hrušky v kuchyni Mnozí z nás se letos dočkali bohaté úrody hrušek. Chutnají skvěle jen tak samotné, ale připravit si z nich můžeme i celou řadu výborných pochutin.
13. 11. 2018Léčivé domácí produkty z rýmovníku Rýmovník se v poslední době stává velice oblíbenou bylinou. Přírodním způsobem totiž spolehlivě nahradí všemožné léky proti nachlazení. Jak si připravit léčivé domácí produkty...
22. 10. 2018Dýňové latte Kombinace espressa a dýně už pro mnohé kavárny není žádnou novinkou. Výsledek chutná výborně a čím dál tím více si získává na oblibě řady gurmánů. Co si zkusit připravit dýňové latte i doma?
20. 10. 2018Dýňová polévka se smetanou a s krutony Brzy přijde nejen mezi dětmi tolik oblíbený Halloween, a tak budou dýně tak hrát prim. Vedle bláznivých dekorací nás však dýně může – a tentokrát mile – překvapit i svou lahodnou chutí. A tak si...
3. 10. 2018Sběr podzimních bylinek Podzim už je tu a zima zase přijde co nevidět. Nastává tedy ideální čas na to se zásobit vitamíny na nadcházející sychravé časy. Vyrazte na sběr podzimních bylinek a předejděte tak všemožným...
22. 8. 2018Tipy na letní grilování Letní grilování je stále v kurzu. Nejde přitom vůbec hlavně o jídlo, ale spíše o příjemnou společenskou událost, pro kterou je kvalitně grilované maso a zelenina jen příjemným zpestřením.
7. 8. 2018Zpracování švestek V mnohých českých zahradách se letos urodilo velké množství švestek. Ty nejenže skvěle chutnají a v kuchyni najdou široké využití, ale ještě jsou velice zdravé pro lidský organismus. A...
20. 7. 2018Jídlem ke zdravému opálení Chcete být co nejdéle bronzově opálení? Můžete tomu napomoci i správným jídelníčkem. Nejenže vám některé potraviny pomohou k přitažlivě snědé barvě, ale ještě vás ochrání před negativními...